(placeholder)
(placeholder)

Quote van samenwerkingspartner Inlia

“Unieke proef moet einde maken aan noodopvang vluchtelingen

Het gaat om een unieke proef van INLIA in samenwerking met de gemeente Tynaarlo om statushouders die nog geen woning hebben tijdelijk in een ‘tussenvoorziening’ onder te brengen. Daar beginnen ze direct met hun integratie in de Nederlandse maatschappij. De proef heeft een looptijd van twee jaar en kan bij succes eventueel verlengd worden.”

Lees meer


Quote van samenwerkingspartner Werken zonder grenzen

“Op dit moment zitten er 12.000 vluchtelingen in asielzoekerscentra, terwijl ze al een verblijfsvergunning hebben. Er is alleen nog geen plek waar ze heen kunnen… De oplossing? Zorg dat deze mensen werk hebben! Ze stromen dan gemakkelijker door en maken zo ruimte in de azc’s. Werk is de beste manier om te integreren en echt onderdeel van de maatschappij te worden. Doordat je zinvol bezig bent, groeit je zelfbewustzijn en ben je minder afhankelijk van anderen. En er is nog economische winst ook: mensen die werken betalen belasting en dragen bij aan onze samenleving! Daarom is er nu WerkenzonderGrenzen.nl. Deze matchingswebsite brengt de talenten van vluchtelingen in beeld en koppelt hen aan werkgevers met interessante vacatures. Zo werken we samen aan een mooiere maatschappij!”

Lees meer


Quote van samenwerkingspartner aannemingsbedrijf Fraanje

“Het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving, dat is de ambitie van Fraanje. Zowel op korte als lange termijn. Dit streven wij na door te ontwikkelen op het gebied van wonen, werken, beleven en duurzaamheid. Tijdens het bouwproces betrekt Fraanje alle partijen actief bij de planning, zodat wij het optimale uit de beschikbare leefruimte kunnen halen. Niet alleen individuele leefwensen, maar zeker ook deze van de gehele samenleving dragen bij aan ons handelen.”

Lees meer

(placeholder)
(placeholder)

Ontwikkelingen, ambities en kansen

Wat is mogelijk binnen de gemeenten? Hoe doen collega-gemeenten het? Kunnen we hierbij samenwerken? Ecovario kan een platform hiervoor bieden. Bij Ecovario staan (semi-)permanente oplossingen en concrete mogelijkheden voor huisvesting van vergunninghouders centraal.


Samen leven, leren en werken

Ecovario beschikt over flexibele bouwsystemen en woonconcepten in het licht van de stimuleringsmaatregelingen van het bestuursakkoord Verhoogde asielinstroom. Tevens is Ecovario met samenwerkingspartners bezig met een integraal plan in relatie tot integratie en werk.


Samen leven, leren en werken gaan een belangrijke rol spelen bij de integratie van statushouders. Daarmee komt er een doorbraak in de vluchtelingen problematiek. In samenwerking met Inlia, Werken zonder grenzen, Meerzijdig Wonen en Fraanje Aannemingsbedrijf biedt Ecovario aan gemeenten niet alleen een oplossing voor kleinschalige tijdelijke huisvesting. Het is de bedoeling dat statushouders ook leren en werken om een onderdeel te worden van de samenleving. Zodat als zij naar een reguliere woning verhuizen het goed geïntegreerde buren zijn.


Het is heel belangrijk dat statushouders direct hard gaan studeren aan hun Nederlands. Dat is niet altijd gemakkelijk, want deze mensen komen uit een oorlogsgebied en hebben een zware tocht gehad en zijn erg moe. Maar je moet verder en samen lossen we het op!


Leerplannen en assemblage Ecovario wonen

Goedkope huurwoningen zijn schaars, maar Ecovario weet raad. Ecovario produceert bouwpakketten van tijdelijke woningen, die qua energie helemaal zelfvoorzienend zijn.

Als een gemeente een tijdelijke ontheffing verleent, kun je deze huizen voor een jaar of vijf ergens neerzetten. De bedoeling is dat statushouders meewerken aan het bouwen van hun eigen woning en die van hun buren. Zo leren zij direct een nieuw vak waar zij later mee aan de slag kunnen. Met bijvoorbeeld opdrachten als werken met een eigen budget en het inrichten van hun woningen leren zij op een praktische manier leren zij de taal en cultuur. Samenwerken met eigen regie voor de statushouders. Op deze manier voelen zij zich niet alleen volwaardig medeburgers, maar krijgen zij ook de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om hun eigen toekomst te creëren.

Doen is het nieuwe denken


Samen lossen we het op!

Klik hier voor meer informatie

Bent u opzoek naar kleinschalige huisvesting?

Samen lossen we het op!